ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Γενικές Πληροφορίες
Κανονισμός Λειτουργίας
Προσβασιμότητα Βιβλιοθήκης
Κατόψεις Ορόφων
Επικοινωνία - Ωράριο
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Υπηρεσίες
Συλλογές
Επιμορφωτικά Προγράμματα
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις για Παιδιά
Ηλ.Πηγές Πληροφόρησης
Νέα Αποκτήματα
Ημερολόγιο
Νέα
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ATHENA ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΓενικές ΠληροφορίεςΚανονισμός Λειτουργίας
Κανονισμός ΛειτουργίαςPrint
Κανονισμός λειτουργίας
 

  Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι δανειστική. Η χρήση της είναι ελεύθερη για όλους. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στα βιβλιοστάσια και στο υλικό της και μπορούν να χρησιμοποιούν τα αναγνωστήριά της. Στα μέλη της Βιβλιοθήκης παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων.

Εγγραφή μελών
Για να γίνει κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης πρέπει, αφού αποδεχθεί τον κανονισμό της, να εγγραφεί στο αρχείο μελών με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς του και να υπογράψει την ειδική κάρτα μέλους, την οποία  θα πρέπει να επιδεικνύει σε περίπτωση που του ζητηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από κάποια υπηρεσία της Βιβλιοθήκης.
Για αναγνώστες κάτω από 16 ετών, η εγγραφή είναι δυνατή με την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα ή κηδεμόνα.


Δανεισμός

Κάθε μέλος μπορεί να δανεισθεί δύο βιβλία. Η διάρκεια δανεισμού ορίζεται σε 15 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης (τηλεφωνικώς) για επιπλέον 15 ημέρες, εκτός εάν τα προς ανανέωση βιβλία ζητηθούν από άλλο μέλος.
Δεν δανείζονται τα περιοδικά, τα πληροφοριακά βιβλία (όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά), οι τόμοι σειρών, οι σπάνιες εκδόσεις, καθώς και το ηλεκτρονικό υλικό. Τα μη δανειζόμενα βιβλία επισημαίνονται με κίτρινο αυτοκόλλητο στη ράχη τους.
Σε περίπτωση που κάποιο μέλος ενδιαφέρεται για βιβλίο που είναι ήδη δανεισμένο, υπάρχει η δυνατότητα κράτησής του βάσει σειράς προτεραιότητας. Δηλαδή μόλις το βιβλίο επιστραφεί στη Βιβλιοθήκη, κρατείται στο όνομα του ενδιαφερομένου για 3 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που ειδοποιηθεί ότι το βιβλίο είναι στη διάθεσή του.
Οι αναγνώστες που καθυστερούν αδικαιολόγητα την επιστροφή των βιβλίων πέραν του καθορισμένου χρόνου, και μετά από σχετική ειδοποίηση, στερούνται του δικαιώματος δανεισμού.
Σε περίπτωση απώλειας βιβλίου ή επιστροφής του σε κακή κατάσταση (σχισμένες, λερωμένες, βρεγμένες σελίδες), ο δανειζόμενος υποχρεούται να το αντικαταστήσει και εάν αυτό έχει εξαντληθεί στο εμπόριο,  να προσκομίσει στη Βιβλιοθήκη άλλο τίτλο του ίδιου θεματικού περιεχομένου και αντίστοιχης αξίας, μετά από υπόδειξη της βιβλιοθήκης.


Φωτοτυπίες

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργούν 2 φωτοτυπικά μηχανήματα, η χρήση των οποίων απαιτεί ειδική κάρτα (των 20 και 50 φωτοτυπιών). Την κάρτα αυτή μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να την προμηθευθεί από το Γραφείο Δανεισμού στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.
Η φωτοτύπηση επιτρέπεται μόνο για το έντυπο υλικό που διαθέτει η Βιβλιοθήκη και πραγματοποιείται σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων [Ν. 2121/1993].

Δωρεές

 
Η Βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, με την προϋπόθεση ότι το υλικό:
 
  Ανήκει στις θεματικές κατηγορίες που καλύπτει η Βιβλιοθήκη.
  Είναι σε καλή κατάσταση.
  Έχει ενημερωτική ή/και πληροφοριακή αξία.
 

Από τη στιγμή που ο δωρητής παραδίδει το υλικό, αυτό περιέρχεται στην περιουσία της Βιβλιοθήκης, η οποία δεν υποχρεούται να το κρατήσει στο σύνολό του,  αλλά σε κάθε περίπτωση αναλαμβάνει να ενημερώσει σχετικά το δωρητή. Το υλικό που προέρχεται από δωρεές, σφραγίζεται και καταχωρίζεται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης με το όνομα του δωρητή.


Χρήση υπολογιστών

Οι υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε κάθε ενδιαφερόμενο για, μέσω του ασύρματου δικτύου EugenWiFi, και χρήσης DVD/CD-ROMs και διαφόρων προγραμμάτων όπως: WORD, EXCEL, POWER POINT και ACCESS.
Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το ασύρματο δίκτυο, θα πρέπει να προμηθεύονται τις απαιτούμενες κάρτες με τους κωδικούς πρόσβασης, από το γραφείο δανεισμού, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η χρήση των υπηρεσιών του δικτύου EugenWiFi προϋποθέτει την αποδοχή των όρων της συμφωνίας που βρίσκεται αναρτημένη στους πίνακες ανακοινώσεων.
Απαγορεύεται η εγκατάσταση προγραμμάτων και η τροποποίηση ρυθμίσεων στους υπολογιστές.
Αρχεία από το Διαδίκτυο μπορούν να αποθηκεύονται σε δισκέτες των χρηστών, που θα έχουν ελεγχθεί από το προσωπικό του τμήματος πριν από τη χρήση τους για τυχόν ύπαρξη ιών ή σε αφαιρούμενο δίσκο (flash disk).


Υποχρεώσεις αναγνωστών

Οι αναγνώστες θα πρέπει να τοποθετούν τις τσάντες τους στα ειδικά ερμάρια που βρίσκονται στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.
Οι χρήστες των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν και να διατηρούν καθαρούς τους χώρους, το έντυπο και μη έντυπο υλικό, καθώς και να φροντίζουν για την τήρηση της ησυχίας στα αναγνωστήρια.
Επίσης, για την καλύτερη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, οι αναγνώστες οφείλουν να μην επανατοποθετούν στα ράφια τα βιβλία και τα περιοδικά που χρησιμοποίησαν, αλλά να τα αφήνουν επάνω στo τραπέζι του αναγνωστηρίου.
Στους χώρους της Βιβλιοθήκης δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων, το κάπνισμα και η λειτουργία κινητών τηλεφώνων. Για τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χώροι της καφετέριας στο ισόγειο του κτηρίου.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα