ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Γενικές Πληροφορίες
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Υπηρεσίες
Συλλογές
Επιμορφωτικά Προγράμματα
Μαθήματα Η/Υ
Γνωριμία μαθητών με τη Βιβλιοθήκη
Η Ιστορία της Γραφής
Ιστορική Διαδρομή της Βιβλιοδεσίας
Εικονογράφηση Βιβλίου με Η/Υ
Εικονογράφηση Βιβλίου με πινέλα και μπογιές
Ταξιδιώτης της γραφής
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις για Παιδιά
Ηλ.Πηγές Πληροφόρησης
Νέα Αποκτήματα
Ημερολόγιο
Νέα
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΕπιμορφωτικά ΠρογράμματαΧρήση Διαδικτύου & H/Y
Χρήση Διαδικτύου & H/YPrint

Ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο με πολύ υψηλή ταχύτητα σύνδεσης, παρέχεται από το Μάρτιο του 2006 σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος, μέσω του δικτύου EugenWiFi.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προχώρησε στη χρήση της τεχνολογίας Wi-Fi (Wireless Fidelity) στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη των υπηρεσιών που παρέχονται στους χώρους του. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας Wi-Fi έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι κινούνται εκτός γραφείου, με αποτέλεσμα να έχουν ανάγκη από γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο Internet, προκειμένου να στείλουν και να λάβουν δεδομένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.

Η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, προσφέρει μεγάλη ελευθερία στη σύνδεση, καθώς απαιτεί ως μοναδική προϋπόθεση ο υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο του χρήστη να βρίσκονται εντός της εμβέλειας του σταθμού EugenWiFi.

Οι υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στους χώρους της Βιβλιοθήκης, παρέχουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μέσω αυτού του ασύρματου δικτύου, για χρήση DVD/CD-ROMs και διαφόρων προγραμμάτων όπως: WORD, EXCEL, POWER POINT και ACCESS.

Πέραν των υπολογιστών που παρέχονται στους χώρους της Βιβλιοθήκης, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε οποιοδήποτε χώρο του Ιδρύματος μέσω των δικών τους φορητών υπολογιστών.

Η πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο πραγματοποιείται με την εισαγωγή ειδικών κωδικών στον κεντρικό εξυπηρετητή (server) του Ιδρύματος, οι οποίοι αναγράφονται σε ειδικές κάρτες διαφορετικών χρόνων χρήσης. Οι κάρτες αυτές είναι διαθέσιμες από το Τμήμα Πληροφοριών στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης και προσφέρονται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η χρήση των υπηρεσιών του δικτύου EugenWiFi προϋποθέτει την αποδοχή των όρων της συμφωνίας, που βρίσκεται αναρτημένη στους πίνακες ανακοινώσεων.

Αρχεία από το Διαδίκτυο μπορούν να αποθηκεύονται σε δισκέτες των χρηστών, που θα έχουν ελεγχθεί από το προσωπικό πριν από τη χρήση τους για τυχόν ύπαρξη ιών, ή σε flash disk (αφαιρούμενο δίσκο).

Απαγορεύεται η εγκατάσταση προγραμμάτων και η τροποποίηση ρυθμίσεων στους υπολογιστές.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα