ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Γενικές Πληροφορίες
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Υπηρεσίες
Συλλογές
Επεξεργασία Υλικού
Επιμορφωτικά Προγράμματα
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις για Παιδιά
Ηλ.Πηγές Πληροφόρησης
Νέα Αποκτήματα
Ημερολόγιο
Νέα
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣυλλογέςΕπεξεργασία Υλικού
Επεξεργασία ΥλικούPrint

Για την ταξινόμηση και ταξιθέτηση των βιβλίων εφαρμόζεται το Δεκαδικό σύστημα Ταξινόμησης Dewey (DDC) και για την καταλογογράφησή τους οι Αγγλοαμερικανικοί κανόνες καταλογογράφησης (AACR2).

Για την καθιέρωση των ονομάτων των Ελλήνων και ξένων συγγραφέων χρησιμοποιείται ο Κατάλογος Καθιερωμένων Ονομάτων Φυσικών Προσώπων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, αντίστοιχα. Έχουν γίνει κατάλληλες παραπομπές και για τα ονόματα των ξένων συγγραφέων, τα οποία απαντώνται και με ελληνική γραφή, έτσι ώστε να είναι ανευρέσιμα σε οποιαδήποτε γλωσσική μορφή αναζητηθούν.

Για τη θεματική ευρετηρίαση χρησιμοποιούνται οι θεματικές επικεφαλίδες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, οι οποίες μεταφράζονται και προσαρμόζονται στην ελληνική γλώσσα.

Τα βιβλιογραφικά στοιχεία από όλο το υλικό της Βιβλιοθήκης έχουν εισαχθεί στο Σύστημα Αυτοματισμού της. Στο Σύστημα Αυτοματισμού τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει επίσης η εισαγωγή των βασικών περιεχομένων των βιβλίων. Η εργασία αυτή έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις πολύ εξειδικευμένων αναζητήσεων. Μία επίσης πολύ χρήσιμη εργασία είναι αυτή της αποδελτίωσης σημαντικών άρθρων από τα περιοδικά, κυρίως ελληνικά, τα οποία, αντιθέτως από τα ξενόγλωσσα, δεν υπάρχουν αποδελτιωμένα στην αγορά. Όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι αναζητήσιμα μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου της Βιβλιοθήκης, ο οποίος είναι προσβάσιμος και μέσω Διαδικτύου.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα