ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Ιστορικό
Παραστάσεις
Τεχνική Περιγραφή
Εξοπλισμός
Προετοιμασία Παραστάσεων
Αστροπύλη
Συνεργασίες
Νέα
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΤεχνική ΠεριγραφήΠροετοιμασία Παραστάσεων
Προετοιμασία ΠαραστάσεωνPrint

Η παραγωγή κάθε παράστασης του Πλανηταρίου είναι μία διαδικασία που απαιτεί εντατική εργασία και διαρκεί πολλούς μήνες. Κάθε Φθινόπωρο αποφασίζονται τα θέματα των παραστάσεων για τον επόμενο χρόνο και αρχίζει αμέσως ο προγραμματισμός του κάθε θέματος. Ο Διευθυντής του Πλανηταρίου γράφει συνήθως το σενάριο της παραστάσης και με βάση αυτό οι τεχνικοί του Πλανηταρίου συγκεντρώνουν όλα τα γραφικά και προετοιμάζουν τα διάφορα οπτικά στοιχεία που απαιτούνται. Στη συνέχεια γίνεται η εγγραφή και επεξεργασία του ήχου (αφήγηση, μουσική, ηχητικά εφέ). Η ολοκληρωμένη παράσταση ελέγχεται επανειλημμένα από το προσωπικό του Πλανηταρίου για την πληρότητά της από κάθε άποψη, περιλαμβανομένων του αυτοματισμού, των οπτικών απεικονίσεων και του ήχου. Έτσι, μετά από εντατική εργασία πολλών μηνών είναι έτοιμη να προβληθεί στο κοινό. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πλανηταρίου έχουν εγκατασταθεί διάφορες Μονάδες Παραγωγής και Οργάνωσης οι οποίες αλληλοβοηθούνται στη δημιουργία των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει το Πλανητάριο στους μαθητές και στο κοινό της χώρας μας:

 

 

Εκπαιδευτική Μονάδα: Είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση των διαφόρων εκπαιδευτικών αναγκών που υπάρχουν σε θέματα οπτικοακουστικής υποδομής και προγραμμάτων, τον προσδιορισμό των επί μέρους στόχων και τέλος την οργάνωση και την παραγωγή των προγραμμάτων αυτών.

 

Στούντιο Παραγωγής FullDome Παραστάσεων: Ένα πλήρες στούντιο όπου γίνεται όλο το post production για τις παραγωγές του Πλανηταρίου, προγραμματίζονται οι ζωντανές σκηνές και δημιουργούνται τα fulldome βίντεο των παραστάσεων. Περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητες υπολογιστικές φάρμες για το slicing των βίντεο που παίζονται από το σύστημα του Πλανηταρίου.

 

Φάρμα Αποθήκευσης: Αποθηκευτικός χώρος της τάξης των 30 TB σε γρήγορους και αξιόπιστους ψηφιακούς δίσκους όπου αποθηκεύονται συστηματικά και με ασφάλεια όλα τα αρχεία του Πλανηταρίου (σειρές εικόνων και animation, βίντεο κ.τ.λ.) που χρησιμοποιούνται για τις παραστάσεις ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα όποτε χρειαστεί.

 

Μονάδα Ηλεκτρονικών-Αυτοματισμού: Ένα ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο αυτοματισμού αποτελεί τη βάση όλων των ηλεκτρονικών κατασκευών που απαιτεί η λειτουργία του Πλανηταρίου σε hardware και software. Μερικές ηλεκτρονικές διατάξεις που δημιουργήθηκαν εδώ έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί και από άλλα Πλανητάρια στο εξωτερικό.

 

Μονάδα Πολυμέσων: Μια πληθώρα συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την οργάνωση και ενσωμάτωση των διαφόρων στοιχείων (κειμένων, ήχου, γραφικών, εικόνων, και βίντεο) διαδραστικών πολυμέσων στα προγράμματα δημιουργίας εκπαιδευτικών CD-ROM.

 

Στούντιο Ήχου: Ένα πλήρες στούντιο ήχου για την ηχογράφηση των παραστάσεων του Πλανηταρίου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα ηχητικά μονωμένο θάλαμο εγγραφής.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα