ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Ιστορικό
Παραστάσεις
Τεχνική Περιγραφή
Αστροπύλη
Συνεργασίες
Νέα
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΝέα
PrintEmailBack

01/06/2005-15/06/2005:: Εικαστική έκθεση «Rebirth - Εκ Νέου Γέννηση», στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 
 

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2005, ώρα 19.00, πραγματοποιούνται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Rebirth - Eκ νέου γέννηση» που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου, με τη συμμετοχή επτά νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η εικαστική έκθεση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου, αποτελείται από διαδραστικές εγκαταστάσεις και δρώμενα και έχει στόχο να αναπτύξει ένα διάλογο μεταξύ επιστήμης και τέχνης. Οι επτά εικαστικοί καλλιτέχνες που εκθέτουν το έργο τους είναι οι: Βασίλης Κόκκας, Γιάννης Μελανίτης, Ιωάννα Μύρκα, Κώστας Ντάφλος, Έλενα Πόκα, Ανδρέας Σιτορέγκο, Κωνσταντίνος Τηλιγάδης. Οι καλλιτέχνες προτείνουν ισάριθμες, διαφορετικές προσεγγίσεις με επίκεντρο το θέμα της Eκ νέου Γέννησης (Rebirth), μέσα από έργα που δημιούργησαν αποκλειστικά για την έκθεση. Εμπνέονται και δημιουργούν την εικαστική πρότασή τους με βασικό στοιχείο την τεχνολογία και τα σύγχρονα πολυμέσα.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στην προσπάθειά του να ενισχύσει τη διάδοση του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού, φιλοξενεί και υποστηρίζει την έκθεση «Rebirth - Eκ νέου Γέννηση», ως μια ευκαιρία να προβάλλει με ένα διαφορετικό τρόπο, μέσα από τους κώδικες της τέχνης, την ανάγκη κατανόησης και την αξία της εξερεύνησης του θαυμαστού κόσμου της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μέσα από την έκθεση «Rebirth - Eκ νέου Γέννηση», η τέχνη φωτίζει μέσα από τη δική της γλώσσα, σημαντικά επιστημονικά και φιλοσοφικά ερωτήματα σχετικά με τον κύκλο της Ζωής και την ανα - γέννηση.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, τη σχέση επιστήμης και τέχνης θα κληθούν να παρουσιάσουν από τη δική τους, συμπληρωματική οπτική, ο καθηγητής και Ακαδημαϊκός κος Δημήτρης Νανόπουλος και η κα Πέπη Ρηγοπούλου, ιστορικός τέχνης, καθηγήτρια στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο η ειδική ψηφιακή παράσταση «Το Αστέρι και η Ευχή», η οποία συνδυάζει τη μουσική τέχνη της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με μια επιλογή οπτικού υλικού εικονικής πραγματικότητας σχετικού με το Σύμπαν, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Δ. Σιμόπουλου. Η παράσταση έχει τίτλο «MουσικΟραμα: Το Αστέρι και η Ευχή» και αποτελεί ένα «πολυθέαμα θόλου», μια οπτικοποιημένη μουσική περιπλάνηση στα μονοπάτια των άστρων όπου συνδυάζονται αρμονικά η Επιστήμη με την Τέχνη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εμπειρία, όπου στη διάρκεια της παράστασης, ο σκοτεινός θόλος του Πλανηταρίου «ζωντανεύει» και μεταβάλλεται σε σκηνή όπου παίζεται η «ιστορία» του διαστήματος, με «ηθοποιούς» τα φαινόμενα του ουρανού.

Τα εγκαίνια θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση των εικαστικών έργων των επτά Ελλήνων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο με ιδιαίτερη ιστορική σημασία για το Ίδρυμα Ευγενίδου, κάτω από το θόλο του παλαιού Πλανηταρίου.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα ακόλουθα:

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα