ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

Σειρά Συναντήσεων: «Διασταυρώσεις»
Ιστορίες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξύλινα αεροπλάνα
και γυναίκες υπολογιστές:
Σκέψεις για την ιστορία της τεχνολογίας και την ιστορία της

 

Mε την παρουσίαση του θέματος: “Ιστορίες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξύλινα αεροπλάνα και γυναίκες υπολογιστές: Σκέψεις για την ιστορία της τεχνολογίας και την ιστορία της” και εισηγητές τον Tέλη Τύμπα και την Ειρήνη Μεργούπη-Σαβαΐδου, συνεχίζεται την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 19:30 η σειρά συναντήσεων «Διασταυρώσεις», από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι ομιλητές θα αναφερθούν σε ιστορίες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξύλινα αεροπλάνα και γυναίκες-υπολογιστές και θα καταθέσουν τις σκέψεις τους για την ιστορία της τεχνολογίας και τα ζητήματα που την καθόρισαν κατά την διάρκεια της διαμόρφωσής της σε αυτόνομο κλάδο. Για παράδειγμα, υποτίθεται ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μια τεχνολογία του μέλλοντος. Κάποιες όμως σύγχρονες μελέτες έδειξαν ότι μια μορφή ηλεκτρικού αυτοκινήτου είχε δοκιμαστεί με επιτυχία για αρκετές δεκαετίες στις αρχές του εικοστού αιώνα. Υποτίθεται επίσης ότι το μέταλλο ήταν ανέκαθεν ανθεκτικότερο από το ξύλο. Κι όμως, όπως μάθαμε πρόσφατα, μια σειρά από ειδικούς επέμεναν για χρόνια ότι το αεροπλάνο θα έπρεπε να έχει ξύλινα και όχι μεταλλικά φτερά. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό ως αυτόματος. Τώρα όμως γνωρίζουμε ότι στην αθέατη πλευρά του εργάζονταν γυναίκες που τον προγραμμάτιζαν, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα