ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

Μετεωρολογική Περιπλάνηση «Η ιστορία μιας πεταλούδας» παρουσίαση του βιβλίου του μετεωρολόγου κ. Θοδωρή Κολυδά, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30.

 

Μετεωρολογική Περιπλάνηση «Η ιστορία μιας πεταλούδας» είναι ο τίτλος του βιβλίου του γνωστού μετεωρολόγου κ. Θοδωρή Κολυδά, που παρουσιάζεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30.

Στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο) θα απολαύσετε ένα υπέροχο όσο και ενδιαφέρον «ταξίδι» πάνω στα φτερά μιας πεταλούδας! Χωρίς πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, ορισμούς και στερεότυπες απαντήσεις θα πραγματοποιηθούν αναφορές σε αυτούς που συνέβαλαν στη μετάδοση της γνώσης ανά τους αιώνες και θα ακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές και συζητήσεις σχετικές με τις κλιματικές αλλαγές, τη Θεωρία του Χάους και τα ακραία καιρικά φαινόμενα –θέματα που αναλύονται και στο βιβλίο του κ. Θοδωρή Κολυδά.

Την παρουσίαση, αλλά και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα διευθύνει ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κ. Δημήτρης Καμπουράκης. Ομιλητές θα είναι ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών κ. Στράτος Θεοδοσίου, ο καθηγητής Υδρολογίας του ΕΜΠ κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο πρώην Βουλευτής και Διευθυντής της Ε.Μ.Υ. κ. Νίκος Καντερές, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Νάστος. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30).
      
Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Σε όλους τους ορόφους των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/χρηστριών αναπηρικού αμαξιδίου. Επίσης υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ.
Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματικής Γλώσσας κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην η-λεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευ-πρόσδεκτοι. 

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα