ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

"Από την Γη στο Σύμπαν" Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

 
 

 

Tο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο ESO (European Southern Observatory) διοργανώνει, την παγκόσμια πρεμιέρα της Ψηφιακής Πλανηταριακής Παράστασης του Φάνη Ματσόπουλου «Από τη Γη στο Σύμπαν», ταυτόχρονα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και στο Πλανητάριο του Αμβούργου στις 22 Ιουνίου 2015.

Σκοπός της κοινής πρεμιέρας σε Αθήνα και Αμβούργο είναι να γίνει παρουσίαση της παράστασης τόσο σε εκπροσώπους Πλανηταρίων απ’  όλον τον κόσμο, όσο και σε εκπροσώπους των Διεθνών αλλά και των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι το ESO προσφέρει την παράσταση ελεύθερα στα Πλανητάρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο είναι ο κορυφαίος διακρατικός οργανισμός επίγειας αστρονομικής έρευνας, αλλά και με διαφορά το πλέον παραγωγικό επίγειο αστεροσκοπείο του κόσμου. Πρωτοπόρο στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στη διαχείριση των ισχυρότερων επίγειων αστεροσκοπείων του πλανήτη, το ESO διαθέτει σήμερα τρία μοναδικά και παγκόσμιας κλάσης παρατηρησιακά κέντρα στην περιοχή της ερήμου Atacama στη Χιλή. Το ESO, εκτός από κορυφαίος οργανισμός στην αστρονομική έρευνα, βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας και των επιστημονικών οργάνων που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση μελλοντικών ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ ήδη σχεδιάζει τη νέα γενιά των μεγάλων τηλεσκοπίων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να φέρει την επιστημονική γνώση πιο κοντά στο ευρύ κοινό, οι υπεύθυνοι του ΕSO επέλεξαν την δουλειά του νεαρού Έλληνα δημιουργού  Φάνη Μάτσόπουλου για να μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου και στα Πλανητάρια όλων των Ηπείρων τις εντυπωσιακές εικόνες αλλά και την γνώση για το Σύμπαν, όπως αυτή προέρχεται από τα διάσημα επίγεια παρατηρητήρια που διαθέτει.

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα