ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

«ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»
Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την έκθεση:
«Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ»
στο Ίδρυμα Ευγενίδου, από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

 

Την ενδιαφέρουσα ψηφιακή εφαρμογή «Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα» εντάσσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο περιβάλλον της έκθεσης «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Στη σημαντική αυτή έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, ξεκινούν οι νέες αυτές εφαρμογές οι οποίες περιλαμβάνουν κατ΄ αρχήν ένα ηλεκτρονικό «παιχνίδι» γεμάτο ερωτήσεις και απαντήσεις, που δίνουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να μάθουν με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο για το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας καθώς και τον ρόλο της στη διαμόρφωση του ελληνικού χώρου μέσα από τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Ταυτόχρονα η ενημέρωση θα πλαισιώνεται από εφαρμογές βίντεο με αναφορές στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου αλλά και στις γεωλογικές διαδικασίες που το δημιούργησαν. Επίσης, μέσα από αυτές τις εφαρμογές θα παρουσιάζεται ένα μεγάλο πλήθος ηφαιστειακών γεωμνημείων του Αιγαίου, αποτέλεσμα της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Άλλωστε, η δραστηριότητα των ηφαιστείων συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, μετατοπισμένη προς τα νότια, στα νησιά του ηφαιστειακού τόξου του Νοτίου Αιγαίου (Νίσυρος, Σαντορίνη, Μήλος, Πόρος, Μέθανα, Σουσάκι Κορινθίας), δημιουργώντας εντυπωσιακές γεωμορφές και κάνοντας τη χώρα μας ένα ζωντανό «γεωλογικό εργαστήρι», χαρίζοντάς μας μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων, όπως εκτεταμένα γεωθερμικά πεδία και θερμές πηγές, ορυκτά και μεταλλεύματα.

Οι ψηφιακές εφαρμογές εντάσσονται στο πλαίσιο της επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών της έκθεσης «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ», στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Σκοπός τους είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και μέσα από εντυπωσιακές εικόνες να κάνουν προσιτές και κατανοητές σε όλους δύσκολες γεωλογικές έννοιες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες λειτουργίας της, η έκθεση είχε περισσότερους από 4.500 επισκέπτες, ενώ μέχρι το τέλος της παραμονής της στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αναμένεται να ξεπεράσει τους 30.000.

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

 

 

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα