ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
Οπτικοακουστικό Υλικό
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&ΤΗμερολόγιο
PrintEmailBack

«Ματιές στο Σύμπαν: Αστροβιολογία & Αϊνστάιν»: Επίδειξη Πειραμάτων: «Αστροβιολογία και διαστημικά ταξίδια»
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)
Σάββατο 26 Μαρτίου, Ώρα 12:30 – 13:10

Σε αυτήν την επίδειξη πειραμάτων ξεκινάμε από το φαινόμενο της ζωής στη Γη και μελετάμε τους τρόπους αναζήτησης εξωγήινης ζωής με τη βοήθεια της επιστήμης. Είναι δυνατόν η ζωή να προέκυψε από μία «σούπα»; Μπορεί μια έκρηξη να δημιουργήσει νέες μορφές ζωής; Πώς μελετάμε το παρελθόν του σύμπαντος; Πώς ταξιδεύουμε στο διάστημα; Τηλεσκόπια, φασματοσκόπια και μικροσκόπια επιστρατεύονται για να εξετάσουν τη ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες του Γαλαξία μας.

Συνδυάστε την επίδειξη πειραμάτων με την νέα Πλανηταριακή Παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» προκειμένου να μάθετε περισσότερα για την αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη!

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Διαδραστικής Εκθεσης με τίτλο «Ματιές στο Σύμπαν: Αστροβιολογία & Αϊνστάιν».

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορείτε να προμηθευτείτε το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από εδώ.
Σημειώνεται επίσης ότι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι- οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα