ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ
στο πλαίσιο της έκθεσης
«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»
στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2015 τα προγράμματα ξενάγησης της έκθεσης «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ», είναι προσβάσιμα σε άτομα με προβλήματα όρασης. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου εντάσσει στην έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, ευρήματα τα οποία οι συμμετέχοντες/ουσες με προβλήματα όρασης ψηλαφούν, ενώ  συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις και παρακολουθούν το τρέχον πρόγραμμα ξενάγησης. Όλα τα κείμενα της παρούσας έκθεσης παρέχονται σε Braille ή μεγαλογράμματη γραφή, διατίθεται Pen Friend (σύστημα ακουστικής περιγραφής), ενώ οι σκύλοι-συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες.

Στόχος των ξεναγήσεων είναι να φέρουν σε επαφή τους/τις επισκέπτες/τριες με τα μοναδικής αξίας ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τις νέες πληροφορίες που μας παρέχουν τα εκατοντάδες ευρήματα για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και τις διαδικασίες που οδήγησαν στην καταστροφή των υποτροπικών δασών από τις βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις που έλαβαν χώρα στο Βόρειο Αιγαίο κατά την περίοδο του κατωτέρου Μειόκαινου και οδήγησαν στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι φιλικό και προσβάσιμο σε ανθρώπους με αναπηρία και  ότι υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και πρόβλεψη για χειλεαναγνώστες/στριες κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177143, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr . Επιπλέον διατίθεται χώρος υγιεινής για ΑμεΑ.

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα