ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

«Ανακάλυψη του πλησιέστερου στην Γη δυνητικά κατοικήσιμου εξωπλανήτη» Εκδήλωση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

 

 
 

 

 

Με αφορμή την φθινοπωρινή ισημερία το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έχει προσκαλέσει τον επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Διάχυσης των Επιστημών του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (European Southern Observatory, ΕSO) Lars Lindberg Christensen, ο οποίος θα μιλήσει σχετικά με την πρόσφατη πολύ σημαντική ανακάλυψη από το ΕSO ενός δυνητικά κατοικήσιμου πλανήτη στον Εγγύτατο του Κενταύρου, το πλησιέστερο  άστρο στην Γη μετά τον  Ήλιο.

Τίτλος της ομιλίας είναι «Εγγύτατος Κενταύρου β: Ένας πλανήτης γύρω από το πλησιέστερο άστρο»  και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (ώρα 18:30). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Lars Lindberg Christensen συμμετέχει, ως Επικεφαλής Ενημέρωσης του Κοινού, στο πρόγραμμα Pale Red Dot, στο πλαίσιο του οποίου έγινε η παραπάνω ανακάλυψη, ενώ το 2005 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Tycho Brahe για την προσφορά του στην διάχυση των επιστημών.

Παράλληλα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβάλλεται η ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» (ώρες 18:30, 19:30 και 20:30), ενώ το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα υποδέχεται το κοινό και θα το ξεναγεί στους χώρους του από τις 18:00 έως τις 20:00.
Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, απαραίτητα είναι  όμως τα Δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τις 17:30 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου.
Σημειώνεται ότι η ομιλία του κ. Christensen θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με παράλληλη διερμηνεία στα Ελληνικά.
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα  διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ  

   

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα