ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΚεντρικές ΕνότητεςΔ. Τύπου
PrintEmailBack

Επιμορφωτική δράση με τίτλο: 

«Η Αστρονομία στα σχολεία μέσω των ερευνητικών εργασιών»

Αθήνα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2016

Είστε εκπαιδευτικός και θέλετε οι μαθητές/μαθήτριές σας A’ ή B’ Λυκείου να εκπονήσουν Ερευνητική Εργασία με θέμα την Αστρονομία; Τότε σας προσκαλούμε, μαζί με την μαθητική σας ομάδα, στην επιμορφωτική δράση: «Η Αστρονομία στα σχολεία μέσω των ερευνητικών εργασιών».
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικών Επιστημών της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και με αρωγούς εκπροσώπους της Ακαδημίας Αθηνών (Εθνική Επιτροπή Ερευνών του Διαστήματος), της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, αλλά και με έμπειρους εκπαιδευτικούς θα είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν.
Η επιμορφωτική δράση περιλαμβάνει πέντε (5) θεματικές ενότητες - παρουσιάσεις, μία για κάθε ένα από πέντε (5) βασικά θέματα της Αστρονομίας:
1. Κοσμογραφία – Κοσμολογία.
2. Ήλιος- Ηλιακό σύστημα.
3. Αστέρες – Εξωπλανήτες.
4. Ουρανογραφία.
5. Φως–Τηλεσκόπια.
Οι θεματικές αυτές ενότητες-παρουσιάσεις, πλαισιώνονται από μια σειρά πρακτικών ασκήσεων-δραστηριοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες  να συμμετέχουν ενεργά.  

Κάθε σχολικό τμήμα που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μαζί με τον εκπαιδευτικό του, θα μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει μόνο μία (1) θεματική ενότητα-παρουσίαση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα θέμα Ερευνητικής Εργασίας μέσα από μια μικρή «δεξαμενή» προτεινόμενων θεμάτων Ερευνητικών Εργασιών.
 
Οι εισηγητές των θεματικών παρουσιάσεων θα είναι διαθέσιμοι για περαιτέρω οδηγίες και υποστήριξη του εκπαιδευτικού που θα έχει παρακολουθήσει την εισήγησή τους. Κάθε εισήγηση θα συνοδεύεται από προτάσεις υποστηρικτικής βιβλιογραφίας (σε έντυπη και ψηφιακή μορφή), η οποία θα παρέχεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρεται επίσης να παρέχει εργαστήρια προσαρμοσμένα στο εκάστοτε θέμα, με στόχο την κατανόηση της μεθοδολογίας έρευνας και της σωστής αξιολόγησης και χρήσης της πληροφορίας από τους μαθητές.

Οι θεματικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Ευγενίδου κάθε Πέμπτη και  Παρασκευή και από 9:00 έως 13:00  (από την Παρασκευή 21/10/2016 έως την Παρασκευή 2/12/2016). Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Τρίτη έως Παρασκευή: 8.30-20.00, Σάββατο και Δευτέρα: 8.30-15.30) .
Σημειώνεται ότι η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα