ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ιστορικό
Λειτουργίες
Βιβλιοθήκες - Σειρές
Κατάλογος Βιβλίων
Νέα
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑΚατάλογος Βιβλίων
PrintEmailBack
 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ
1962-1975


    
 

Στην Βιβλιοθήκη του Τεχνικού περιλαμβάνονται 50 τίτλοι, οι οποίοι δεν απευθύνονταν μόνο στους μαθητές των Σχολών Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Εργοδηγών, αλλά και στους μαθητές των Μέσων Σχολών Δομικών Έργων. Η συγγραφή τους ανετέθη στο Ίδρυμα από το Υπουργείο Παιδείας το 1959. Και για τα βιβλία αυτά οι συγγραφείς τους ακολούθησαν τους ίδιους κανόνες που ίσχυαν για τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Τεχνίτη.

Υπήρχαν όμως και διαφορετικά κριτήρια. Σύμφωνα με αυτά η στάθμη του περιεχομένου τους ήταν υψηλότερη, η γλώσσα ήταν η απλή καθαρεύουσα, κατά τα ισχύοντα τότε, και το χρώμα του εξωφύλλου τους ήταν βαθύ κόκκινο. Γι’ αυτό τα βιβλία αυτά αποκαλούνταν τα «κόκκινα βιβλία». Ιδιαίτερη προσοχή κατέβαλλαν επίσης οι συγγραφείς και οι σχεδιαστές του Ιδρύματος για τον εμπλουτισμό του κειμένου με τα κατάλληλα σχήματα και την ορθή σχεδίαση των αντικειμένων, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στην στάθμη και στις απαιτήσεις του κειμένου.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Τεχνικού ήταν πραγματικά εγχειρίδια και εργαλεία στα χέρια των εργοδηγών και μετά την αποφοίτησή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Εκτός του ότι το περιεχόμενό τους ήταν απολύτως σύμφωνο με το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα διδακτέας ύλης, οι συγγραφείς, σε συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής Εκδόσεων, προσέθεταν και επεξηγηματικά κείμενα ή παραγράφους, για την καλύτερη κατανόηση του βιβλίου από τους μαθητές. οι προσθήκες αυτές στοιχειοθετούνταν με διαφορετικά τυπογραφικά στοιχεία και δεν περιλαμβάνονταν στην εξεταστέα ύλη για τους μαθητές.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης αυτής δεν εκδίδονται πλέον από το Ίδρυμα Ευγενίδου, έπειτα από την κατάργηση των Σχολών Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Εργοδηγών, καθώς και των Μέσων Σχολών Δομικών Έργων.


  Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Τεχνικού μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.

      
  Σχήμα από το βιβλίο "Μηχανήματα Τεχνικών Έργων" σχεδιασμένο με πενάκι από τους σχεδιαστές του Ιδρύματος.    
   
     
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα