ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ιστορικό
Λειτουργίες
Βιβλιοθήκες - Σειρές
Κατάλογος Βιβλίων
Νέα
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑΚατάλογος Βιβλίων
PrintEmailBack
 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
1967 έως σήμερα


    
 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανέλαβε την συγγραφή και έκδοση των εκπαιδευτικών κειμένων για τους σπουδαστές των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού σε πλήρη και στενή συνεργασία με την Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Η ανάθεση στο Ίδρυμα έγινε με την υπ’ αρ. 61288/5031/9.8.1966 απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οπότε και λειτούργησε η αρμόδια Επιτροπή Εκδόσεων στο Ίδρυμα.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η δημιουργία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού, στην οποία περιλαμβάνονται 27 τίτλοι που εκδόθηκαν μεταξύ των ετών 1967-1979 για τους μαθητές των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού (Δ.Σ.Ε.Ν.).

Εκδόθηκαν επίσης 42 τίτλοι για τις Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (Α.Δ.Σ.Ε.Ν.) κατά τα έτη 1981-2001.

"Όταν ιδρύθηκαν οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) και τροποποιήθηκαν τα αναλυτικά προγράμματα διδακτέας ύλης, το Υ.Ε.Ν. με την υπ’ αρ. 1168Β΄/14.6.1999 υπουργική απόφαση, ανέθεσε στο Ίδρυμα την συγγραφή και έκδοση των απαιτουμένων νέων βιβλίων, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα. Οι νέες απαιτήσεις εκπαιδεύσεως και πιστοποιήσεως της Διεθνούς Συμβάσεως STCW '78 (Manila amendments 2010) επέβαλαν την σύνταξη νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών (ΦΕΚ 2303, τεύχος δεύτερο 16-9-2013) και κατά συνέπεια επικαιροποιημένων βιβλίων. Ήδη 18 τίτλοι έχουν επικαιροποιηθεί. Στη Σειρά αυτή έχουν εκδοθεί συνολικά 39 τίτλοι."

Στα ανωτέρω βιβλία πρέπει να προστεθούν 13 εγχειρίδια κατευθυνόμενης εκπαίδευσης επί πλοίου (ΚΕΠ), καθώς και 16 μεταφράσεις ναυτικών εγχειριδίων, μερικά από τα οποία δεν είναι αμιγώς διδακτικά αλλά είναι απαραίτητα για τους ναυτιλλομένους.

Όλα τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού εκτός του ότι έχουν συγγραφεί σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα διδακτέας ύλης των Σχολών και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σπουδαστών, είναι γενικότερα χρήσιμα για όλους τους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, που ασκούν το επάγγελμα ή εξελίσσονται στην ιεραρχία.

 

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού - Δ.Σ.Ε.Ν. μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού - Α.Δ.Σ.Ε.Ν. μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού - Α.Ε.Ν. μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού - Εγχειρίδια Κατευθυνόμενης Εκπαιδεύσεως επί Πλοίου μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης του Ναυτικού - Μεταφράσεις μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.


      
                  Σχήμα από το βιβλίο “Ηλεκτροτεχνία” σχεδιασμένο από τους σχεδιαστές του Ιδρύματος.   
   
     
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα