ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
Οπτικοακουστικό Υλικό
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&ΤΝέα - Δραστηριότητες
PrintEmailBack

Νοέμβριος 2013 - Φεβρουάριος 2014

«H Επιστήμη… στον ρυθμό της μουσικής»

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην επιστήμη. Στην ενότητα αυτή οι επισκέπτες μεταξύ άλλων, θα παίξουν κλασικά μουσικά κομμάτια με παράξενα όργανα, θα μάθουν για τον ήχο και τη διάδοσή του, θα δουν εντυπωσιακά πειράματα και υλικά «να χορεύουν». Τέλος, θα ανακαλύψουν την σχέση μαθηματικών και μουσικής.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 23 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα της ενότητας «Η Επιστήμη… στον ρυθμό της μουσικής» περιλαμβάνει:

Διαδραστικό Εργαστήρι: «Στον ρυθμό… των κλασικών»- Ώρα 11:30 – 12:45
(απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά από 7 έως 12 ετών)

Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε όλα τα παιδία που αγαπούν τη μουσική, ακόμη και όσα δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή μαζί της! Τα παιδιά συμμετέχουν σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες και, με την χρήση ασυνήθιστων μουσικών οργάνων, εξοικειώνονται με την ένταση και τη μελωδία. Σκοπός της δραστηριοτητας είναι, μέσα από  τον συγχρονισμό και τη συνεργασία με την ομάδα, τα παιδιά να παρουσιάσουν ένα γνωστό κλασικό κομμάτι του Mozart ή του Beethoven!

Επίδειξη Πειραμάτων: «Μουσικοί πειραματισμοί» - Ώρα: 13:30 – 14:10
(απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)

Πειραματιστείτε μαζί μας για να μάθετε τι είναι ο ήχος, πώς παράγεται και πώς διαδίδεται στις διάφορες καταστάσεις της ύλης. Μπορούμε να δούμε τη μουσική; Στερεά, υγρά και… μη νευτώνεια υγρά χορεύουν για χατίρι σας. Ο διάσημος σωλήνας του Kundt και τα μυστηριώδη σχήματα του Chladni οπτικοποιούν τα στάσιμα κύματα, που είναι πολύ σημαντικά στην κατασκευή των μουσικών οργάνων.  Από τους απλούς ήχους στη μουσική: Αποκαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά μίας μουσικής νότας και πειραματιζόμαστε με αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Ταξιδεύουμε μαζί με τα μαθηματικά της μουσικής, τη μουσική των μαθηματικών και τη μουσική του σύμπαντος!

Διαδραστική Αφήγηση: «Η επιστήμη στο πεντάγραμμο: Νότες, αριθμοί και fractals!» - Ώρα: 15:30 – 16:15
(απευθύνεται σε παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες)

Τι σχέση έχει ο Πυθαγόρας με τους Beatles; Ήξερε ο Beethoven τι είναι τα fractals; Έχει ο θόρυβος χρώμα; Μέσα από μια διαδραστική αφήγηση, επιχειρούμε ένα μελωδικό ταξίδι στην ιστορία, μια μείξη αριθμών με νότες, που αποκαλύπτει την απρόσμενα αρμονική σχέση των μαθηματικών με τη μουσική. Οι επισκέπτες συμμετέχουν δίνοντας το ρυθμό και παίζουν μουσική με τα πιο απίθανα υλικά, όπως καλαμάκια, ζάχαρη και κρεμάστρες!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορείτε να προμηθευτείτε το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από εδώ.
Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr.

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα