ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
Οπτικοακουστικό Υλικό
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&ΤΗμερολόγιο
PrintEmailBack

Ομιλία Δρ. Κώστα Καρπούζη, κύριου ερευνητή ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ
Τίτλος ομιλίας: «Εκπαίδευση στη διαχείριση των διαμαχών μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι»
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

Στην ομιλία αυτή ο Δρ. Κώστας Καρπούζης θα αναφερθεί στο παιχνίδι Siren, που στοχεύει στην αντιμετώπιση και δημιουργική επίλυση των διαμαχών στο σχολικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας το ρόλο των δασκάλων στην εκπαίδευση των μαθητών (10-14 ετών) σε ό,τι αφορά στην κατανόηση και στην επίλυση των διαφορών τους. Το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να παράγει δυναμικά σενάρια διαμαχών που ταιριάζουν στις μαθησιακές ανάγκες ομάδων παιδιών με ποικίλο πολιτισμικό υπόβαθρο και εξοικείωση με τους υπολογιστές. Τα σενάρια αυτά υλοποιούν τους μαθησιακούς στόχους που ορίζει ο δάσκαλος, κάνοντας δυνατή τη χρήση του σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη, χωρίς προηγούμενη τεχνική εκπαίδευση. Στην ομιλία θα αναφερθούν τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του παιχνιδιού.

Σημείωση: Για την ομιλία αυτή η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177 143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα