ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ιστορικό
Λειτουργίες
Βιβλιοθήκες - Σειρές
Κατάλογος Βιβλίων
Νέα
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ε&Τ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑΚατάλογος Βιβλίων
PrintEmailBack
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
2002-2004    
 

Το Ίδρυμα σε συνεργασία με τον ΣΕΒ προέβη στην μετάφραση και έκδοση 6 εγχειριδίων (3 για τον μαθητή και 3 για τον καθηγητή), που χρησιμοποιήθησαν κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Νέων» με έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Το Πρόγραμμα αυτό σκοπό είχε να εκπαιδεύει νέους, ώστε να κατανοήσουν την λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Στα πλαίσια του Προγράμματος προβλέπονταν κύκλοι μαθημάτων σχετικά με την οικονομία και τις επιχειρήσεις για μαθητές του Γυμνασίου, του Ενιαίου Λυκείου και των ΤΕΕ. Η ύλη των κύκλων οργανώθηκε κατά βοηθήματα.

Έτσι, το βοήθημα «Η Οικονομία και Εγώ» παρείχε τη δυνατότητα στους μαθητές να εκτιμήσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, να διερευνήσουν προοπτικές σταδιοδρομίας, να διδαχθούν δεξιότητες για την αναζήτηση εργασίας και να εξασκήσουν προσωπική και οικογενειακή οικονομική διαχείριση.

Το βοήθημα «Η Επιχείρηση σε Δράση» περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου συστήματος και τον ρόλο των επιχειρήσεων σε αυτό.

Το βοήθημα «Παγκόσμια Αγορά» προετοιμάζει τους μαθητές, ώστε να αντιληφθούν τον τρόπο, με τον οποίο αυτοί συνδέονται μέσω του εμπορίου με ανθρώπους και πολιτισμούς ανά τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Νέων» τα βιβλία της Σειράς αυτής έπαψαν να διατίθενται.

  Τα βιβλία των εκδόσεων σε σενεργασία με τον σύνδεσμο ελληνικών βιομηχανιών μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε εδώ.

      
         Σχήμα από το βιβλίο "Η Επιχείρηση σε δράση" (Oδηγός για συμβούλους και καθηγητές).    
   
     
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα