ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Γενικές Πληροφορίες
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Υπηρεσίες
Συλλογές
Επιμορφωτικά Προγράμματα
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις για Παιδιά
Ηλ.Πηγές Πληροφόρησης
Νέα Αποκτήματα
Ημερολόγιο
Νέα
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΥπηρεσίες
PrintEmailBack

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική μόνο για τα βιβλία, εκτός από το πληροφοριακό και το σπάνιο υλικό. Τα περιοδικά, όπως και το μη έντυπο υλικό, δεν δανείζονται.

Όλοι έχουν το δικαίωμα δανεισμού, αφού αποδεχθούν τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης και εγγραφούν ως μέλη της.

Σήμερα η Βιβλιοθήκη αριθμεί περί τα 42.000 μέλη. Κάθε μέλος μπορεί να δανεισθεί δύο βιβλία. Η διάρκεια δανεισμού είναι 15 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης (τηλεφωνικώς) για επιπλέον 15 ημέρες, εκτός εάν τα προς ανανέωση βιβλία ζητηθούν από άλλο μέλος.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος ενδιαφέρεται για βιβλίο που είναι ήδη δανεισμένο, υπάρχει η δυνατότητα κράτησής του βάσει σειράς προτεραιότητας. Δηλαδή μόλις το βιβλίο επιστραφεί στη Βιβλιοθήκη, κρατείται στο όνομα του ενδιαφερομένου για 3 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που ειδοποιηθεί ότι το βιβλίο είναι στη διάθεσή του.

Οι αναγνώστες που καθυστερούν αδικαιολόγητα την επιστροφή των βιβλίων πέραν του καθορισμένου χρόνου, και μετά από σχετική ειδοποίηση, στερούνται του δικαιώματος δανεισμού.

Σε περίπτωση απώλειας βιβλίου ή επιστροφής του σε κακή κατάσταση (σχισμένες, λερωμένες, βρεγμένες σελίδες), ο δανειζόμενος υποχρεούται να το αντικαταστήσει και εάν αυτό έχει εξαντληθεί στο εμπόριο,  να προσκομίσει στη Βιβλιοθήκη άλλο τίτλο του ίδιου θεματικού περιεχομένου και αντίστοιχης αξίας, μετά από υπόδειξη της βιβλιοθήκης.

Για τα βιβλία που δεν δανείζονται και για τα περιοδικά, στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργούν 2 φωτοτυπικά μηχανήματα, η χρήση των οποίων απαιτεί ειδική κάρτα (των 20 και 50 φωτοτυπιών). Την κάρτα αυτή μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να την προμηθευθεί από το Γραφείο Δανεισμού στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Η φωτοτύπηση επιτρέπεται μόνο για το έντυπο υλικό που διαθέτει η Βιβλιοθήκη και πραγματοποιείται σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων [Ν. 2121/1993].

Εγγραφή μελών
Για να γίνει κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης πρέπει, αφού αποδεχθεί τον κανονισμό της, να εγγραφεί στο αρχείο μελών με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς του και να υπογράψει την ειδική κάρτα μέλους, την οποία  θα πρέπει να επιδεικνύει σε περίπτωση που του ζητηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από κάποια υπηρεσία της Βιβλιοθήκης.
Για αναγνώστες κάτω από 16 ετών, η εγγραφή είναι δυνατή με την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα ή κηδεμόνα.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα